Aviata
Туристическа агенция Aviata - семейни екскурзии, хотели, самолетни билети, круизи

0888/803619, 02/4219599
от понеделник до петък от 09.30 до 18.30


Facebook Twitter
AviataAviataAviataAviataAviataAviataAviata
Aviata
Aviata   Aviata
 
Aviata
Самолетни билети
Aviata
Последно от блога
Прочети повече
 
Круизи
Вълшебни круизи във всички морски кътчета на земята!
Прочети повече
Aviata
Почивки
Достъпния лукс на курортни комплекси и места за отдих!
Прочети повече
 
С деца на море

Уникалното звено за семеен туризъм!

Прочети повече
 
Aviata Aviata Aviata
Aviata

EasyJet

EasyJet
EasyJet
Британска авиокомпания, предлагащи евтини самолетни полети. Един от най-големите евтини превозвачи в Европа.

Британският превозвач EasyJet е една от най-големите нискотарифни авиокомпании в Европа. Съществуват от 1995 г., техният основател е Stelios Haji-Ioannou. Главното седалище на превозвача се намира на летище Лондон Лутън. Още от самото си създаване, EasyJet извършват полети по най-популярните бизнес и туристически маршрути в Европа.

Авиокомпанията продава еднопосочни евтини самолетни билети, като едновременно с това предоставя на пътници неограничена възможност за избор на дата на връщане. В случай че пътника закъснее за своя полет, той има право да пътува със следващия възможен полет срещу постоянна такса от 35 британски лири, при условие, че не пристигне на летището по-късно от два часа след планирания първи полет. За разлика от повечето други бюджетни авиокомпании, EasyJet летят до основните летища на градовете, които обслужва, спестявайки на пътниците си допълнителни разходи за транспорт.

Пътниците могат да заемат места в самолета по техен избор, защото авиокомпанията не разпределя предварително свободните места. Качването на борда на самолета се осъществява според разделението на групи с предимство. Първи в самолета влизат пътниците SB, т. е. тези, които са закупили Speedy Boarding/Speedy Boarding Plus. След това на борда се качват пътниците от група SA, това са пътници, които се нуждаят от специални грижи както и семейства – максимално двама възрастни с поне едно дете на възраст до 5 години. Следващата група, която се качва на борда е група А, това са пътниците, които са преминали през летищната проверка on-line, както и първите 30 пътуващи, които преминат през летищната проверка на летището. Последни в самолета влизат пътниците от група В.
По време на полета пътниците могат да поръчат обяд от easyKiosk, както и да си закупят козметика и подаръци.

Превозвачът EasyJet премахва ограниченията на теглото на ръчния багаж. Пътуващият може да вземе със себе си на борда на самолета един брой ръчен багаж, с тегло, което позволява самостоятелно да бъде пренасян от пътника, както и с размери позволяващи да бъде поместен в специалното помещение за багаж над седалката. Максималната големина на багажа не може да превишава 55x40x20cм.

Всеки пътник може да пренася регистриран багаж с максимално общо тегло 32 кг., включително и спортни съоръжения, ако има свободно място в багажното помещение.
Компанията предлага полети 118 дестинации в Европа, северна Африка, Кипър и Израел.

Aviata
Aviata Aviata Aviata
 
Aviata   Aviata
Aviata   Aviata
 
Bulgaria Air EasyJet Wizz Air LOT Polish Airlines AlItalia Czech Airlines British Airways KLM Austrian Airlines Луфтханзa Air Berlin
Начало |  Самолетни билети |  Хотели |  Промоции |  Блог |  За нас | Общи условия |  Често задавани въпроси | Контакти WebDesignBG     © Aviata Travel Ltd.
 
Aviata   Aviata