Свържете се с нас0888/803619 | 02/4219599Понеделник - Петък от 09.30 до 18.30

 

Корабокрушение по желание!

 

Корабокрушение по желание:
няколко места, където ще мечтаете да корабокруширате !

Макар и изключително редки в днешно време, проблемите с огромните круизни кораби се случват.

Историята на корабокруширалия лайнер Коста в скали край Италия през януари 2012 г. обиколи света и причини сериозни притеснения и на круизните компании, и на потенциалните пътници, доведе до кризисни намаления и невероятни промоционални оферти. Наскоро друг голям лайнер изпита затруднения в открито море и за причинените неудобства, възнагради пасажерите си с две седмици безплатна луксозна почивка на Малдивите. В дългосрочен план, обаче, доверието в този туризъм не може лесно да пострада – плаванията се водят доказано по-малко рискови от пътуването със самолет и хиляди хора се включват в незабравими морски приключения всяка седмица. Така че дори и да ви се иска да попаднете по спешност и форс-мажорни обстоятелства за по-дълго на някои специални места, това едва ли ще се случи с корабокрушение.


И все пак нека да помечтаем да сме принудени някой ден да прекараме повече време на тези ‘самотни’ острови, които Капитан Джеймс Кук открил някога и където се позадържал с екипажа си не за кратко:


Фиджи. Омагьосани островчета, където времето е спряло, денят започва с нежен полъх, звук от екзотични чанове и аромат на цветя. Фиджи се състоят от два големи - Вити Леву и Вануа Леву - и 318 малки острова, заобиколени от ослепително синя вода и изумителни коралови рифове. Островите са осеяни с курортни комплекси, романтични спа хотели и вили, идеални за семейни почивки, меден месец и плажна романтична сватба в тесен кръг.


Какво не знаете за Фиджи?


• Последният случай на канибализъм, разбирай – местните са изяли няколко европейци, които са се опитвали да ги ‘цивилизоват’ се е случил през 1867 г. – не чак толкова отдавна.


• Националният отбор по ръгби на Фиджи е един от най-добрите  в света.

• Ходенето по огън, подобно на нашето нестинарство, е една от традиционните атракции за туристи.


• Фиджи е едно от местата, където новия ден настъпва най-напред; дори има официално място, където можеш да си с единия крак в днешния, а с другия в утрешния ден.


Острови Кук. Коралови и вулканични тихоокеански острови, част от Нова Зеландия, където от май до октомври може да се насладите на мека тропическа почивка. Всеки от 15-те острова има собствена философия за отдих и всеки изненадва с различна и нестандартна версия за релакс, която няма нищо общо с претъпканите комплекси-кошери по целия останал свят.

Какво не знаете за островите Кук?

• „Здравей“на местен маорски език е ‘Киа орана!’, което буквално означава „да живееш дълго“.


• o. Пукапука е един от най-северните и отдалечени острови, и има едни от най-автентичните местен колорит, обичаи, език и незасегната от външния свят култура – уникална рядкост, която все още може да се срещне в глобализирания свят.


• Въпреки безбрежните морета около островите, риболовът не се практикува, а кухнята, която се предлага е силно американизирана. Тази странна симбиоза на маори и Америка предлага едно уникално преживаване, подобно на индиански резерват в централна Америка.


Остров Бора Бора. Малко, бутиково, таитянско бижу, където вилите за настаняване са традиционно подскочили върху кокили над прозрачната вода. Част от Френска Полинезия, известен като най-красивия остров на света заради изобилието си от цветове и форми.


Какво не знаете за Бора Бора?


• Всъщност местните произнасят името Пора Пора и това означава ‘първороден’.


• Половината от местното население е под 20 години.


• Таитянците са ужасно гостоприемни, усмихнати и мили хора, но проявяват детска срамежливост в началото на запознанството.

 

Ваша Авиата !

 

 

Корабокрушение по желание!

© 2016 Aviata Всички права запазени.

Facebook Google + Twitter Pinterest YouTube