Свържете се с нас0888/803619 | 02/4219599Понеделник - Петък от 09.30 до 18.30

 

КУБА НА СТОЙЧО

 

Куба със сигурност е сред 10те най-желани дестинации за повечето от нас. Колко пъти сме си казвали, че трябва да посетим карибската държава ? И колко пъти сме си повтаряли, че трябва да го направим преди тя да се промени ?


Обръщането на Куба към глобалния свят, както и хищният интерес на света към острова са факт. А желанието ни да вкусим от топлата ленивост на местните или да се насладим на разпадащия се разкош на вилите в колониалния стил от началото на миналия век, може да се окажат несбъднат блян.


Да, Куба трябва да се види сега…


Карибската държава обаче има две лица, едното – на баровете, посещавани от Хемингуей и от стотиците хиляди туристи след него, другото - на места като крайбрежната алея Малекон, видяла зачеването на половин Хавана. Но как да сме сигурни, че ако отидем там, ще можем да опознаем автентичния дух на тази уникална страна, а не стерилността на курортите, отредена за западния турист…


Преди около шест години, един бургаски преподавател по философия решава, че е дошло време за промяна и се качва на туристически лайнер, надявайки се съдбата му да е благосклонна към проявеното от него безразсъдство. Качва се на кораба, за да слезе от него влюбен в „ най-красивата жена в Куба“, както той нарича бъдещата си съпруга, с която от тогава живее в Сантяго де Куба. Това е Стойчо Кьосев, нашият гид и шанс да се запознаем с истински талантливите музиканти на Хавана, да танцуваме със страстни танцьори , да пием коктейли, направени от едни от най-талантливите бармани и да се докоснем от омайната красота и дързост на местните.


Пък кой знае, казват, че любовта е заразна…  :)


Ваша: Авиата
КУБА НА СТОЙЧО

© 2019 Aviata Всички права запазени.

WebDesignBG
Facebook Google + Twitter Pinterest YouTube